fbpx

Cele mai tari puzzle-uri de la Xcape Room

Pentru articolul de azi am ales să trec în revistă acele tipuri de puzzle-uri pe care le găsim într-o cameră de room escape. Având în vedere că eu personal am undeva la peste 10 camere de evadare jucate în diferite locuri din țară și străinătate, m-am gândit să vin în întâmpinarea celor care sunt încă la început și au prins gustul sau dacă unii dintre voi au de gând să joace un astfel de joc pentru prima oară. Așa că să-i dăm drumul!

În opinia mea, toate puzzle-urile de escape room pot fi împărțite în următoarele categorii:

  • Căutare și sortare
  • Puzzle-uri care presupun calcule sau

                cu cuvinte încrucișate/ jocuri de cuvinte

  • Puzzle-uri care presupun îndemânare fizică
  • Baterii și gadget-uri care necesită reparare
  • Puzzle-uri cu parole/ descifrarea unor lacăte
  • Lucruri distractive: mașini cu telecomandă etc.

Fără să dau prea multe spoilere vă zic doar atât la noi la sediul din Sibiu veți găsi următoarele tipuri predominante:

Puzzle-uri logice

Puzzle-urile logice sunt puzzle-uri care nu necesită gândire profundă sau colaborare multiplă din partea echipelor. Puzzle-urile logice sunt cel mai frecvent tip de puzzle pe care îl veți întâlni în camerele noastre. Acestea pot varia de la identificarea tiparelor, decriptarea mesajelor sau chiar găsirea unor indicii care ar putea fi chiar în fața ta. De exemplu, poate ați încercat să conectați culoarea literelor de pe pereți la obiecte de aceleași culori. Acestea sunt puzzle-urile care îți aprind beculețul și te fac să trăiești momentul de  AHA! 💡

jocuri numerice

Puzzle-uri de îndemânare

Camerele noastre de evadare sunt create pentru a vă provoca și a vă face să uitați de telefon ca să vă puteți concentra 100% pe evadarea cu echipa ta. Puzzle-uri de îndemânare, de asemenea, puzzle-uri de dexteritate, necesită să vă deplasați, să folosiți coordonarea mâini-ochi și vă provoacă să găsiți modalități creative de a lucra împreună pentru a scăpa de încăpere înainte de a rămâne fără timp. De exemplu, într-una din camerele noastre de evadare, veți avea nevoie de un co-echipier cu răbdare și coordonare pentru a obține un obiect care ulterior vă va veni la îndemână și va necesita un pic de bălăceală cu apă! ^_^

parole room escape

Matematice/Puzzle-uri Numerice

Tocmai ați citit cuvântul „matematică” din titlu și probabil vă gândiți la teorema lui Pitagora, dar țineți-vă tare, nu este chiar așa. Nu vor exista ecuații matematice îndelungate, așteptați-vă doar la anumite secvențe numerice sau la o colecție de puzzle-uri care au numere allocate și ar putea fi cheia care duce la marele pas.

Dacă articolul vi s-a părut util și ați luat ceva inspirație, nu ezitați să lăsați comentariu la postare. Și nu uitați, sharing is caring!