fbpx

Reguli de aur in Escape Room

Reguli escape
Reguli escape

Reguli de aur în Escape Room

Dacă ne-ai trecut nouă, sau unui alt escape room pragul, probabil ai fost întampinat de Game Master cu un set de reguli. Deși nimănui nu îi plac regulile, în escape room acestea sunt concepute să îți faciliteze experiența și să asigure cât mai puține neplăceri. 
Așadar, am adunat toate boacănele voastre vazute pe camerele de supraveghere și am amestecat și experiența noastră pentru a concepe o listă cu reguli si tips de ținut minte la urmatoarea voastră aventura!

1. Respectați semnele de interzis 🚫 

Ați auzit-o la fiecare început de joc și știm că v-ați săturat, dar we mean it. Uneleobiecte au semnul de interzis pe ele. Asta înseamna fie că fac parte doar din decor si nu au niciun rol în joc, fie că fac parte din joc, dar este suficient să le priviți pentru a vă folosi de ele. Da, ele se pot strica la atingere, dar nu ăsta e singurul motiv pentru care au 🚫 pe ele. Vă scutim și de timp pierdut întorcand pe toate partile un obiect nesemnificativ in puzzle.

2. Odată folosit un puzzle/obiect, acesta nu se va folosi a doua oară.

Știi lanterna aia UV pe care ai luat-o dupa tine o ora întreaga și ai crezut ca o poți folosi la toate puzzle-urile? Ai aflat la finalul jocului de la afurisitul de Game Master că te-a lăsat să îți pierzi timpul cu ea degeaba. Sorry! În marea majoritate a cazurilor, fiecare obiect are numai o întrebuințare în Escape Room. Fiecare cheie deschide o singură ușă și fiecare cod un singur lacăt. Totuși nu e exclus să fim nașpa pe viitor și să încalcăm regula asta, de distracție așa.

3. Este interzisă folosirea telefoanelor în timpul jocului.

Nu, nu veți găsi pe net niciun răspuns sau indiciu, dar alte funcții ale mobilului ar putea sabota jocul. Uneori lanterna sau camera sunt suficiente să surprindă elemente ascunse din încăpere, iar înregistratul foto sau video este strict interzis.

4. Seifele se blochează după prea multe încercări .

E tentant să tastezi toate codurile găsite pe tastatura seifului, dar poate ai observat că acesta nu mai reacționează dupa cateva eșecuri. Asta e pentru că se blocheaza dupa prea multe coduri greșite. 5, 10, apoi 30 de minute. Uite niște indicii folositoare: seiful are de regulă un cod mai lung de 4-5 cifre, cum au lacătele obișnuite. Nu irosi codurile scurte pe seif. De asemenea, seiful este printre, sau chiar ultima piesă din joc!

5. Nu trebuie să stingi lumina pentru a folosi lanterna UV.

Serios, nu e nevoie. Avem și semn de interzis pe întrerupător, de ce stingeți toți becurile? 

6. Nu încercați să spargeți coduri.

Chiar dacă în The Case trebuie să faceți pe detectivii, nu ne așteptăm să spargeți toate lacătele ca James Bond. Toate au o logica de deschidere si nu e necesar sa ghiciți sau să folosiți forța. Undeva, pe parcursul jocului, veți găsi codul pentru toate lacătele. Deși e tare sa nimerești un cod din greșeala, enervantul de Game Master va interveni iar și te va ruga sa închizi lacătul la loc și să revii la el când e timpul. Nu pare corect, dar este spre binele echipei; nu mai are farmec dacă săriți din greșeala peste jumătate din puzzle-uri și evadați fără să trăiți toată experiența. 

7. Împrieteniți-vă cu Game Master-ul.

Deși acordă aceleași indicii tuturor echipelor, Game Master-ul este mai probabil să acorde extra intervenții echipelor care sunt receptive la ajutor și nu se tem să îl ceara. Camerele sunt concepute în așa fel încât jucătorii sa aibe nevoie de indicii mai devreme sau mai târziu. Nu se dau puncte bonus dacă evadați fară să cereți indicii, deci folosiți-le fără să vă simțiți prost. 

Extra tip: Nu va obligăm, dar vă recomandăm să folosiți dezinfectantul de mâini găsit în incinta noastra. Trecem prin vremuri grele și încercăm să ne protejăm atât pe noi, cât și pe voi de pericolul virusurilor. 
Concluzionând acest regulament aberant de lung, vă invităm să vă distrați alături de noi și să vă incingeți creierii la XcapeRoom Sibiu!

Distribuie acest articol