fbpx

Top 3 beneficii prin care Room Escape-ul ajută elevii

Dacă ești cadru didactic și ai nevoie de inspirație pentru a veni cu idei interesante pentru Săptămâna Altfel, atunci acest articol este pentru tine. Dacă din contră ești elev și ai spiritul de nou și aventură în sânge atunci ai chiar aici un articol pe care să îl dai mai deprte și colegilor. Dacă ești pur și simplu pasionat de room-escape atunci AVEM ȘI PENTRU TINE CEVA; mai jos vei găsi câteva beneficii de neratat legate de room escape.

Hai să o luăm cu începutul! Despre room escape se știe că e o activitate care are loc în timp real, în care o echipă este blocată în interiorul unei camere și trebuie să se gândească la soluții inteligente, să ia decizii instantanee într-o situație neașteptată pentru a câștiga și a evada.

Buuuun…..lămurit. Dar oare cu ce ne ajută…ce valoare poate aduce în viața noastră o astfel de oră din timpul nostru prețios?!

🏆1. Managementul timpului

Un cronometru destul de creepy, un sunet scârțâit, lumini orbitoare!! Nu este o scenă dintr-un film ca Jumamji … ci un joc din viața reală.

time management

Timpul trece instant întotdeauna în aceste jocuri, iar echipele trebuie să înțeleagă valoarea timpului desemnat pentru fiecare sarcină și să încerce să gestioneze sarcinile date în timpul alocat.

Elevii ajung să-și planifice timpul într-un mod distractiv într-un astfel de context, care îi ajută să-și îmbunătățească concentrarea și viteza de reacție la școală/colegiu.

🏆2. Managementul stresului și al anxietății

Oricine s-ar pierde puțin cu firea și s-ar simți stresat și neliniștit într-o situație în care sunt de luat  mai multe decizii simultan și, de asemenea, cele corecte.

Te simți ca Sherlock Holmes? Da, s-ar putea să fiți nevoit să acționați ca unul, dar să rămâneți calmi și conținuți pentru a lua o decizie.

Anxietatea duce adesea la inducerea în eroare a celui de-al șaselea simț, deci ne și alterează percepția. Astfel de experiențe de joc pot ajuta elevii să facă față mai bine stresului și anxietății față de  examene sau atunci când sunt scoși la lecție în fața clasei.

🏆3. Capacitatea de rezolvare a problemelor

Abilitățile și procesele de rezolvare a problemelor reprezintă o parte critică a vieții de zi cu zi pentru orice individ. Aceasta permite identificarea și exploatarea oportunităților pentru a utiliza în mod optim resursele disponibile.

beneficii room escape

Experiențele de jocuri din viața reală ajută la identificarea celor mai utile și adecvate metode de rezolvare a unor ghicitori sau a unui puzzle etc.

Rezolvarea unei probleme depinde de dezvoltarea abordării și a rutelor alternative către aceeași misiune, de a lua deciziile corecte și de a analiza impactul acțiunilor respective.

Experiențele de jocuri din viața reală nu numai că îi ajută pe studenți să dezvolte aceste calități, ci îi ajută să câștige mai multă încredere, ceea ce le îmbunătățește în continuare personalitatea.

De ce nu…se merită să le dăm un moment de răgaz pentru ca elevii să se angajeze în astfel de activități din când în când și să ia o pauză din lumea supra saturată a tehnologiei contemporane.

Dacă găsești educativ articolul de mai sus, dă-ne un semn. Așteptăm și alte beneficii la care te-ai gândit în comentarii!

Dacă ai vrea o astfel de experiență pentru tine și clasa ta, rezervă pe Xcape Room și ne auzim la telefon!

Să înceapă distracția!

Sursă Photo: Unsplash, India Today