fbpx

Top 5 Escape Rooms din jurul lumii

Un motiv consistent pentru care room escape-urile sunt mega căutate mai ales în afară, cât și la noi în țară este pentru că atunci când joci cu un grup de oameni poți să înveți câte ceva despre punctele lor forte, îți testezi atenția, concentrarea și capacitatea de a memora diverse informații. De asta devine din ce în ce mai căutat ca activitate de făcut cu colegii de muncă, prietenii, chiar și întreaga familie. Având în minte acestea am selectat top 5 cele mai interactive camere de evadare din lume și ce anume le face atât de interesante.

#1 Escapology- Camera Budapesta Express, Ungaria

În afară de atmosferă, ceea ce face ca această cameră să iasă în evidență este combinația dintre elementele de succes ale unei camere de evadare tradiționale, decorul fiind  inspirat din filmul clasic, „Crima în Orient Express”, bazat pe scrierile de Agatha Christie. Jucătorii se prezintă ca fiind detectivi care trebuie să strângă dovezi pentru a rezolva o crimă care a avut loc la bord. Odată ce această sarcină a fost finalizată, jucătorii trebuie să oprească trenul înainte ca criminalul să iasă la următoarea oprire, care, în mod normal, durează 60 de minute.

escapology-cele mai tari camere de evadare

#2 Palace Games- Camera The Basement, multiple locații

Această cameră de evadare cu temă horror pleacă  de la un film – The Basement. Un criminal în serie cu personalități multiple își capturează și torturează victimele în beciul casei în care locuiește.  Dintr-o casă tradițională, camera se transformă pentru a crea o experiență interactivă de abator. Jucătorilor li se spune că au fost răpiți și că sunt ținuți captivi de canibalul fictiv Edward R. Tandy. Ei trebuie să scape înainte să se întoarcă în 45 de minute.

#3 Sherlocked Mystery Experiences, Amsterdam, Olanda

 Oferind „Seiful” și „Arhitectul”, calitatea  face din aceste camere de la Sherlocked Mystery Experiences, una dintre cele mai bune experiențe de escape room din Amsterdam. „Seiful” este o provocare de 90 de minute, care are până la patru jucători sau „hoți”, care încearcă să fure un obiect misterios dintr-un seif sigur de ultimă generație. Sherlocked oferă un asistent, recunoscut aici drept „adormitor”, pentru a oferi jucătorilor un ajutor vag dacă ajung să aibă un blocaj rutier. „Arhitectul”, cealaltă cameră cu un timp de joacă de 60 de minute, aduce jucătorii în  biroul unui arhitect decedat pentru a descoperi indicii asupra unei societăți secrete.

the-basement

#4 The Escape Game- Camera Prison Break, USA

Scopul jucătorilor aici e  să scape dintr-o celulă în care au fost închiși pe nedrept, ca să nu sufere aceeași soartă ca și cel închis  anterior în celulă, care a dispărut fără urmă.

#5Camera  Marelui Houdini, San Francisco

Însuși Houdini a proiectat camera în 1915, pentru a testa abilitățile a 8 americani inovatori. Până în zilele nostre, aceasta se găsește în San Francisco, așteptând noi jucători. În această cameră ce aveți de făcut e să rezolvați puzzle-urile celebrului magician pentru a vă dovedi demn de un titlu de Master Escape Artist.

Dacă ați citit până aici vă îndemn să lăsați un comentariu cu camera voastră preferată. Până atunci nu ratațo o experiență pe bună. Rezervă pe Xcape Room Sibiu!

Sursa: Study Breaks, Fodors Travel